Everything is bigger in Texas (Texas #2)

woensdag 25 maart 2009 — 12.24

Alles groter? Ja. Alles groter.

Groter... beter... ?

In de supermarkten heb je geen drie soorten tomaten in blik, nee, je hebt er gewoon een Tomato Lane. En een Pasta Lane. Verdwalen in de supermarkt is een serieuze optie, maar gelukkig zijn de lanes genummerd, en kun je elkaar bellen: ik sta op het kruispunt van Milk Alley en Detergent Street.

which way?

De snelwegen zijn 10-baans (2x5) of nog breder. De intersections zijn leuk voor puzzelliefhebbers die dol zijn op achtbanen. En de auto's zijn ook bovenmaats: pick-uptrucks die Hummers klein doen lijken. De benzinetanks zijn ook groter; maar met prijzen van $1.72/gallon ga je voor je lol tanken, al zijn de afstanden en het slurpgedrag van je motor ook iets groter dan je gewend bent.

megaburrito and ditto sodas

En dan de porties. Een lunchhapje lijkt meer op een weekrantsoen. Je burrito zit niet alleen vol met vlees, nee, daar overheen vind je ook nog een royale portie gehaktsaus... Da's geen sinecure om weg te krijgen, dus je hebt een beetje frisdrank nodig om een en ander weg te spoelen. En ja, ook de glazen zijn bigger in Texas. Op de foto twee keer een liter Mountain Dew voor $3.49. Speel je het klaar om dat op te drinken (en da's nog niet makkelijk, al zal het 's zomers beter gaan), dan krijg je een refill, gratis en voor niks. Het is zaak om niet te lang te wachten met het drinken van je soda: de helft van je literglas is gevuld met ijs, en da's gemaakt van het lokale water. En dat water, dat smaakt naar chloor. In de ene wijk wat meer dan de andere trouwens, want ons voor een raadsel stelde. Misschien ligt het aan de watertoren waar 't water vandaan komt?

Met al die reuzenporties is het geen verrassing dat ook de mensen in Texas een maatje groter zijn. Bij tijd en wijle benamen ze me de eetlust. Een gezonde, zelfgemaakte maaltijd kost in Texas meer dan een ritje door de lokale drive thru.

Bij thuiskomst zagen we Youp van 't Hek lopen op het Amstelveld. Hij leek een slanke man.


zes reacties

Voordat we naar Orlando gingen, zei Erwin steeds dat hij me mee wilde nemen naar de supermarkt. Ik snapte niet wat daar nou zo leuk aan kon zijn. Totdat ik zag dat de emmers ijs daar slechts verkrijgbaar zijn in één formaat. Die van vijf liter.

Marina (URL) 25-03-’09 14:15


En dan moet je nagaan dat de brandstof heel erg duur is geworden aangezien het eerst 60cent per gallon was.

Tjarko (URL) 25-03-’09 14:16


@Tjarko: ‘t Is ook duurder geweest hoor. Tot wel $3/gallon geloof ik. Maar tot vier keer zoveel benzine voor je euro is natuurlijk lachen. We hebben 1000 mijl gereden voor $70 :D

lijn 25-03-’09 14:31


Ik heb onlangs van Amerikanen gehoord dat er veel meer in dat water wordt gegooid dan alleen maar chloor. Hormonen, vage vitaminen etc. Als de health insurance genoeg betaalt, wordt iedereen vanzelf een keer ziek :-)

Ramon 01-04-’09 11:06


Die foto van dat eten, joh, dat eet ik gewoon in vier dagen!

Rutger (URL) 05-04-’09 20:05


En ik dacht nog dat dat clichés waren…

Is toch eigenlijk idioot dat dat ongezonde spul goedkoper is dan gezond eten. Dan maken ze het mensen ook wel héél lastig…

Kuikentje (URL) 09-06-’09 19:26


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.