Mazzzzzzzel!

Mijn muis was stuk. Is dat nou mazzel? Zult u vragen.Ja. Want toen ik een nieuwe ging vragen bij systeembeheer kreeg ik een nieuwe IBM Thinkpad T40 in mijn handen gedrukt met de vraag of ik de Linux-compatability even wilde testen. Als alles goed gaat kan ik dan vrijdag mijn "oude" Toshiba 3000-400 inleveren.Yessssss!

geen tagline — dinsdag 30 september 2003 – 18.33 — twaalf reacties


Parkeren

Ik heb een probleem. Een heus stadsmeisjesprobleem mag ik wel zeggen. Het gaat over parkeren.Nu weet ik wel dat sommigen van jullie meesmuilend mompelen: "Tuurlijk! Ik ken geen één vrouw die kan parkeren!", maar dat is mijn probleem niet. Ik kan het te goed. Het kleine Micraatje heeft een superklein draaicirkeltje, en ik zet 'em fluitend in plekjes die nog geen 30 centimeter groter zijn dat het autootje zelf. Het record is 10 centimeter overruimte (met getuigen, dus roep nou maar niet dat dat niet kan).Nee, mijn probleem bestaat vooral uit ruime parkeerplekken. Dat gaat helemaal mis. De afwezigheid van een bumper om me op te richten is funest. Het niet kunnen zien van de stoeprand, toch een bekend verschijsel in nieuwbouwwijken, doet alle parkeersoepelheid in het honderd lopen. De Micra wordt er dwars van. Tenminste, dat moet wel zo zijn, want recht wil 'ie nooit, in zoveel ruimte.Toch is dat hoe ik het geleerd heb: grote auto, ruime parkeerplekken. Armlengte tussenruimte, achterkanten gelijk, stuur tot het eind, 45 graden de weg opdraaien, en dan keurig erin zetten. Ging nooit mis. Ik moet dus wel tot de conclusie komen dat er twee manieren van parkeren zijn: een rijlesmanier en een stadsmanier. En die eerste ben ik duidelijk verleerd.

geen tagline — maandag 29 september 2003 – 19.41 — negen reacties


Moblog

(thumbnail)

Sleutels

----- — maandag 29 september 2003 – 15.58 — geen reacties


In een maand 400.000 vrienden erbij...

In de NRC stond een artikel over friendster. Nu ben ik niet zo dol op sites van dien aard, maar één zinnetje trok mijn aandacht: de schrijver van het artikel had in een maand een netwerk van 400.000 zielen opgebouwd.Nu had de beste man kennisen in de hippe New Yorkse wijk Williamsburg, waar zo'n beetje iedereen friendstert. Over Nederland hadden de geraadpleegde sociologen (het was natuurlijk wèl een NRC-artikel) zo hun twijfels: die zijn veel meer geneigd om vriendschappen "buiten de eigen groep" te sluiten. Daarom zou friendster minder nodig en minder succesvol zijn.Dat laat ik me niet zomaar zeggen! Tijd voor een experiment. Je moederziel alleen inschrijven bij friendster schijnt niet de bedoeling te zijn. Je moet gevráágd worden. Ik deed het toch. Helemaal alleen. En nu vráág ik u... U kunt opgeven dat u geinviteerd bent door crap@hornstra.com. Beat the 400.000!

geen tagline — maandag 29 september 2003 – 00.32 — elf reacties


Moblog

(thumbnail)

75757

geen tagline — zondag 28 september 2003 – 00.37 — elf reacties


Moblog

(thumbnail)

Monster hangt de schattige uit...

geen tagline — vrijdag 26 september 2003 – 17.28 — eén reactie


Lectuur voor zieken

Ik ben een alleslezer. Zware literatuur (Mijn absolute hoogtepunt is het uitlezen van Misdaad en straf, een koud, winters boek, in Paramaribo. Vreemde gewaarwording was dat), computerbladen, kinderboeken, kranten, veel kranten, boeketreeksen, National Geographics, voedseletiketten, het maakt niet uit. Ik verslind letters in een hoog tempo. Daarom lees ik natuurlijk ook zoveel.Maar met griep in bed lees ik graag strips. Alle Kuifjes. Suske en Wiske. En mijn absolute held Guust Flater. In datzelfde Paramaribo kreeg ik eens een stapel Guusten te leen en ik was zo blij als een kind, echt waar. Guust is leuk. Zo leuk, dat ik van mijn vroegere vriendje Guust niet in bed mocht lezen: het hele bed schudde mee als ik onbedaarlijk lag te giechelen.


Griep wordt leuker met GuustEn u? Leest u ook strips? Wanneer? En welke dan?

geen tagline — vrijdag 26 september 2003 – 14.17 — twintig reacties


Addicted to love...

Robert Palmer is niet meer...

geen tagline — vrijdag 26 september 2003 – 14.15 — drie reacties


Hoofdpijn

Hoofdpijn!Ik heb hoofdpijn. Hoofdpijn van de griep, maar, nog erger, hoofdpijn van de verjaardagsquiz bij Dr. Aap. Wat kun je eten van 16 cent? Lastig, lastig. Ik breek mijn hoofd erover, denk en denk. Totdat het begint te dagen... Haha! Hebbes!Wist u trouwens dat ik de Albert Heijn altijd afkortte tot De Aap? Maar dat was natuurlijk voordat ik Dr. Aap leerde kennen.Lieve malle Aap, gefeliciteerd met je eerste logverjaardag. Dat er nog maar... enz. Oeh oeh, ah ah.

Oengakaboenga!

geen tagline — donderdag 25 september 2003 – 19.52 — negen reacties


Lose some, get some

Jammer: De Albert Heijn-om-de-hoek heeft Spa Cassis uit z'n assortiment gehaald. De enige die we lekker vonden.Gelukkig: Er is Royal Club Cranberry aan het assortiment toegevoegd. De eerste testliter klokten wij zo weg. Lekker!

geen tagline — woensdag 24 september 2003 – 22.22 — zeven reacties


Moblog

(thumbnail)

Eens kijken of er al geld is... (bijdragen welkom!)

geen tagline — woensdag 24 september 2003 – 12.04 — negen reacties


10 graden minder

De buitentemperatuur zakte met 10 graden. De binnentemperatuur steeg naar 38.6.lijn blijft maar eventjes in bed. Het is goed dat er WiFi is.

geen tagline — dinsdag 23 september 2003 – 23.19 — dertien reacties


Moblog

(thumbnail)

Griep...

geen tagline — dinsdag 23 september 2003 – 23.05 — eén reactie


Dom

Ik heb een hekel aan ophangers. Uweetwel, dat iemand door verkeerd kiezen iemand anders aan de lijn krijgt dan de bedoeling was en dat niet even zegt, maar gewoon ophangt. Erg onbeleefd.Maar ophangers die nummerherkenning niet hebben uitgezet zijn gewoon dom. Wat zal ik doen: terugbellen om te vragen wat er was?

geen tagline — maandag 22 september 2003 – 18.59 — acht reacties


Moblog

(thumbnail)

Kantoorla

geen tagline — maandag 22 september 2003 – 12.33 — vijf reacties


Wandelen met John

Elke zomer wandelt John Jansen van Galen rond Amsterdam. Dat levert leuke stukjes op, en uiteindelijk ook boekjes, want 28 van zijn wandelingen zijn nu gebundeld op zakformaat.Vandaag liepen we zo'n wandeling: van Amstelveen naar Uithoorn en weer terug. Langs de oude spoorbaan, door de polder. Leuk. Mooi.Maar misschien was dertien en een halve kilometer wat teveel voor de ongetrainde voeten: ik heb er een paar mooie blaren op zitten...

geen tagline — zondag 21 september 2003 – 20.19 — twee reacties


Moblog

(thumbnail)

Paddestoelen!

----- — zondag 21 september 2003 – 15.54 — geen reacties


Moblog

(thumbnail)

Bij Omer

geen tagline — zondag 21 september 2003 – 00.58 — eén reactie


Hoppa!

Je zal toch boven de Griekse taverna wonen: Omer roept de hele avond vol enthousiasme: Hoppa!!!
En dan dat gestamp van het dansen op de tafels... tsssk.

geen tagline — zondag 21 september 2003 – 00.43 — vier reacties


Worm

Eerst dacht ik: wat een idioten! Beginnen jullie nu ook al te spammen? Flikker op! Ik gebruik geen Microschoft, Mickeysoft of Micro$oft spul. Niks van!

Maar daarna begon het te dagen: Swen-worm (die krijg ik ook al 5x per uur binnen...), een mailtje met attachement, het zinnetje "please click here to patch your system!", en ik moest lachen, want ik denk dat heel veel mensen hier in gaan trappen...whoehahaha


update:Het is een variant van de Swen worm. Vertrouw niet op Mcafee, want bij mij haalt 'ie hem er nog niet uit. Zie ook bij The Register.

geen tagline — vrijdag 19 september 2003 – 11.54 — vier reacties


Moblog

(thumbnail)

Biertje?

geen tagline — donderdag 18 september 2003 – 22.08 — twee reacties


Interactief

OK. U kent mij. Want ik schrijf over mij. Denkt u overigens niet dat u mij goed kent. Ik schrijf nog niet de helft op van wat er hier gebeurt, dus laat u wat dat betreft niet in de luren leggen.Maar, u kent mij beter dan ik u ken.Tijd dus voor u om uzelf te laten kennen. Wie bent u? Wat doet u hier? Heeft u ook een website? Houdt u van bananen? Of perenijsjes?

geen tagline — donderdag 18 september 2003 – 15.53 — 35 reacties


Hihi

Duur grapje, zo'n nieuwe folder!

geen tagline — woensdag 17 september 2003 – 18.39 — drie reacties


Moblog

(thumbnail)

Bananen!

geen tagline — woensdag 17 september 2003 – 17.24 — twee reacties


Makeshift feestje

Een van de dingen die ik jammer vind in Nederland is dat iedereen het hier zo druk heeft. Met sommige vrienden is het bijna onmogelijk een afspraak te maken: "Hmmm, ja, eens even kijken... 2 november, is dat wat?" 6 weken duurt dat nog! Vind ik veel te lang.Maar soms gaat het gelukkig anders. Vanavond speelt Ajax, en om een uur of 2 vanmiddag mailde ik in het rond: "neem eten mee! en bier! veel bier! dan gaan we allemaal fijn voor de TV hangen en het spul aanmoedigen."En nu hebben wij vanavond een makeshift feestje. Zomaar ineens.Leuk.

geen tagline — dinsdag 16 september 2003 – 18.50 — twaalf reacties


Moblog

(thumbnail)

Hmmm, bananen!

geen tagline — dinsdag 16 september 2003 – 13.09 — twaalf reacties


Moblog

(thumbnail)

Zo!

geen tagline — maandag 15 september 2003 – 19.52 — eén reactie


Moblog

(thumbnail)

Nu nog niet hoor...

geen tagline — maandag 15 september 2003 – 13.04 — eén reactie


De dag van morgen

Vanaf de N44 wilde ik linksaf de Laan van NOI inslaan.

Dat kon niet.

Er stond een motoragent al het verkeer tegen te houden. Aan de overkant van de weg, 100 meter verder, stond een andere motoragent het tegemoetkomende verkeer tegen te houden. Vreemd. Het enige dat op die plaats de Laan van NOI kruist is de weg door het Haagse Bos. Daar zag ik Alex of Maxima nog niet doorheen crossen in de Volvo.

Toen kwamen ze.

100 paarden en ruiters.

Het voltallige bereden korps Den Haag. Voor de gelegenheid uitgebreid met een boel bereden agenten uit de rest van het land.

Oefenen voor morgen.

geen tagline — maandag 15 september 2003 – 12.20 — acht reacties


Moblog

(thumbnail)

Maar stoppen is zo moeilijk...

geen tagline — maandag 15 september 2003 – 09.25 — twee reacties


Zomaar zondag

Mooi weer. Met vriendin I. in auto naar haar ouders. Internetverbinding geconfigureerd. Printer geinstalleerd. Naar het provinciehuis gelopen dat open was. Open Monumentendag. Toch maar geen ijsje wegens al te lange rij. Elektrische kachel opgehaald. Terug naar Amsterdam. KNSM-eiland. Alvast kaartjes voor hip feest op 3 oktober gehaald. Lekker in de zon blijven hangen op een terras. Biertje erbij, olijfjes erbij. Bootjes kijken. Beetje kletsen.Zomaar een zondag, maar o wat lekker!

geen tagline — zondag 14 september 2003 – 21.10 — twee reacties


Moblog

(thumbnail)

----- — zaterdag 13 september 2003 – 21.56 — geen reacties


Moblog

(thumbnail)

De kat van de avondwinkel

geen tagline — vrijdag 12 september 2003 – 19.49 — eén reactie


Moblog

(thumbnail)

phone@work

geen tagline — donderdag 11 september 2003 – 18.07 — twee reacties


Luxeproblemen...

Ik doe een klusje. Een extra klusje. Het uurloon is goed, maar mijn schatting wat aan de krappe kant. Desalniettemin een leuk klusje, waar ik straks 600 euro ofzo voor opstrijk. Daar gaan we iets moois van kopen, want extrageld van extraklusjes mag besteed worden aan extradingen. Ik verdien voor mezelf een kadootje. Zo zit het.En nu twijfel ik tussen een Sony Clie UX50, een Canon Powershot G5, een nieuwe TV of een DVD-writer en -speler.Of natuurlijk mooie kleren kopen en waanzinnig duur uit eten gaan, dat kan ook.

geen tagline — donderdag 11 september 2003 – 17.28 — zeventien reacties


Moblog

(thumbnail)

Voor de Visor...

----- — woensdag 10 september 2003 – 11.37 — geen reacties


Bittere pil

Van neuken kun je zwanger worden. Tenminste, als je een meisje bent en met een jongen neukt. Dat is al heel lang zo. Maatschappelijk gezien heeft dat nogal wat gevolgen. Zo houden over de hele wereld vaders hun dochters liever thuis, want anders bestaat de kans - o gruwel - dat ze een kind baren van weet-ik-veel-wie, en dat vinden vaders en eventuele echtgenoten niet zo leuk. Maar daar wilde ik het helemaal niet over hebben.Er zijn verschillende manieren om zo'n ongewenste zwangerschap te voorkomen: niet doen (nahhh...), moeilijk doen met een kalender (niet echt betrouwbaar), moeilijk doen als je klaarkomt (de jongen dan), moeilijk doen met een soort hoedjes (voor meisjes), moeilijk doen met condooms (al voorkomt dat wel een hoop enge ziektes), moeilijke enge dingen in je buik laten stoppen (voor meisjes), moeilijke dingen in je buik door laten snijden (dat is wel erg definitief...) en de pil.De pil is, als je niet al te vergeetachtig bent, een handig ding. Uiterst betrouwbaar ook. Sinds de uitvinding ervan is (een groot gedeelte van) de wereld veranderd: het kindertal daalde, vrouwen kregen meer tijd om te leren en te werken omdat ze minder kinderen kregen. Als gevolg daarvan ging het beter met de economie en steeg de welvaart. Nog mooier werd het toen de overheid dat ook zag en de pil in het ziekenfonds stopte. Iedereen betaalde mee aan de geboortebeperking. Terecht, want iedereen profiteerde ook van de welvaart die dat opleverde.Maar nu. Nu hebben we een playmobielregering van playmodebielmannetjes die vinden dat anticonceptie helemaal geen maatschappelijke zaak is. Anticonceptie is een zaak van vrouwen. Hoewel vrouwen alleen zwanger kunnen worden als ze met mannen neuken, zijn het toch de vrouwen die ervoor op mogen draaien. Op een kleine uitzondering na: als je nog geen 21 bent mag je wel neuken, maar niet zwanger worden. Want al die tienerzwangerschappen zijn maar lastig. En die jonge meisjes met kinderen komen vaak in de bijstand terecht, waar ze heel wat meer geld kosten dan een strip pillen in de maand.Hallo regering! Zijn jullie nou helemaal gek geworden!?! Moeten we 40 jaar terug in de tijd ofzo? Of is dit een nieuw normen - en - waarden - het - gezin - is - de - hoeksteen - van - de - samenleving - cda - plan?Stelletje eikels. Ik word boos, dol, van zo'n achterlijke beslissing. Samen neuken, samen betalen. Zo simpel is dat.

geen tagline — dinsdag 09 september 2003 – 14.26 — 25 reacties


Moblog

(thumbnail)

Koffie nodig 's ochtends. Veel koffie...

----- — dinsdag 09 september 2003 – 12.18 — geen reacties


10e heeft het helemaal mis

Ik ben niet vet! Nietus nietus nietus!Maarreeehhh, vet stukje! En vet t-shirt!

geen tagline — maandag 08 september 2003 – 13.26 — zes reacties


Moblog

(thumbnail)

Zonnebril

geen tagline — maandag 08 september 2003 – 12.22 — eén reactie


Moblog

(thumbnail)

De enige echte XS4ALL stressbal

geen tagline — maandag 08 september 2003 – 01.43 — eén reactie


Moblog

(thumbnail)

Coladieetje

----- — zondag 07 september 2003 – 22.44 — geen reacties


Blind date (2)

Het was leuk. Ik sprak een boel mensen. Ik dronk een boel biertjes. Tenminste, dat denk ik. Want hoe kon het toch dat we even een patatje gingen eten, maar even later saag paneer zaten te eten met dal en raita? En dat ik weer later in een griekse taverna op een tafel stond te dansen?Oef.'t Was leuk.

geen tagline — zondag 07 september 2003 – 19.57 — vier reacties


Moblog

(thumbnail)

We horen er helemaal bij

geen tagline — zaterdag 06 september 2003 – 22.54 — twee reacties


Blind date

Vind ik dat nou leuk of niet? Het idee van een weblogmeeting. Ik weet het eigenlijk niet. Maar die van vanmiddag is zo'n beetje in mijn achtertuin, dus ik kom wel even kijken.Maar eerst ga ik met haar naar Design for Delight, eens kijken of er ook voor mij zo'n leuk 60s behangetje bijzit.Dus ik ben er om een uur of 6. Denk ik. Ik draag een blauwe jas en heb de Volkskrant onder mijn arm. Oh nee, op zaterdag is dat onmogelijk, de Volkskrant onder je arm stoppen. Dan moeten jullie mij zo maar herkennen.

geen tagline — zaterdag 06 september 2003 – 13.33 — twaalf reacties


Moblog

(thumbnail)

A nerd's best friend...

geen tagline — zaterdag 06 september 2003 – 13.28 — eén reactie


Moblog

(thumbnail)

Stopcontact

----- — vrijdag 05 september 2003 – 17.09 — geen reacties


Moblog

(thumbnail)

Voeding

geen tagline — donderdag 04 september 2003 – 13.44 — twee reacties


Quote

Het blijft een vreemd verschijnsel, dat men als men gaat slapen wakkerder is dan bij het opstaan.van de vernieuwde casaspider, die er trouwens stukken beter uitziet :-)

geen tagline — donderdag 04 september 2003 – 11.31 — vijf reacties


Absolutely boring lifelog post

OK, dus ik had het druk: eerst slapen, want ik ging te laat naar bed. Van rustig opstaan kwam niks, want al mijn mailboxen zaten vol.Op het werk geen werk te doen, maar een introductie projectplanning "toegespitst op de eigen organisatie" - yuck! De tip om bedreigingen op geeltjes aan de muur te plakken is best leuk, maar het voorbeeld van 2400 (2400, U leest het goed!) bedreigingen aan één muur deed me denken dat de consultant maar beter aandelen in Scotch kon kopen, in plaats van klagen over de gemeente Rotterdam (daar had hij die 2400 briefjes verzameld).Op de weg naar huis geeneens file. Thuis gegeten. Een website aangepast. Een dag zo saai, dat hij eigenlijk niet eens in de annalen opgenomen zou moeten worden.Of toch. De consultant zei dat Keulen en Aken ook niet op één dag gebouwd zijn. Dat klopt niet. Volgens mij. Ik zit al de hele tijd te denken hoe de uitdrukking dan wel moet zijn, maar ik kom er niet op. Iemand?

geen tagline — woensdag 03 september 2003 – 23.55 — acht reacties


Druk

later meer!

geen tagline — woensdag 03 september 2003 – 12.51 — twee reacties


Moblog

(thumbnail)

Sleutels

geen tagline — woensdag 03 september 2003 – 12.09 — vier reacties


Moblog

(thumbnail)

USB-stick

geen tagline — dinsdag 02 september 2003 – 17.53 — eén reactie


Uitdaging

We kwamen net terug van de avondwinkel. Jammer genoeg geen brood meer.Op de terugweg, als we de hoek omlopen, stopt er een auto naast ons. De bestuurder heeft erg rode ogen. Hij wil wat vragen, maar aarzelt. "Dames", zegt hij. "Wat nou als ik met jullie allebei sex heb?". "Nou nee", zeg ik. "Onbetaalbaar", roept A.Gierend van de lach lopen we door. "Vinden jullie het grappig? Het is wel een uitdaging hoor, ik heb een heel klein pikkie." Oef. Nu ben ik echt dichtbij de slappe lach.Bij de volgende hoek lopen wij door en gaat hij rechtsaf. "Hoi Frans!" roep ik naar boven, want Frans staat naar buiten te kijken.En toen dronken we nog een lekker glaasje wijn.

geen tagline — dinsdag 02 september 2003 – 00.55 — acht reacties


Moblog

(thumbnail)

Lieveheersbeesten

geen tagline — maandag 01 september 2003 – 09.44 — eén reactie