Schrik

Midden in de nacht word ik wakker omdat ik “AAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaahhh!” roep. Mijn hart bonkt in een tempo waar de gemiddelde rave-dj jaloers op zou zijn. Met wijdopengesperde ogen zie ik dat waar ik van schrok ook Frans wakker heeft gemaakt. Nachtmerrie? Bouncende kat? Ik weet het niet.

Maar lekker geslapen heb ik niet meer, en ik heb een spierpijn!

geen tagline — zaterdag 10 april 2004 – 17.18 — drie reacties


Op de valreep

Niet dat ik u uitnodig hoor, maar mocht u morgen (zaterdag dus) van plan te zijn om te demonstreren, en wilt u niet alleen, dan zitten er tussen 12 en kwart over 12 in elk geval een paar webloggers bij Café Wildschut zich te verzamelen.

geen tagline — zaterdag 10 april 2004 – 01.53 — drie reacties


Hihi

Ik heb een afspraak met iemand. Tussen 13.00 en 13.30.

Zojuist krijg ik een mailtje van haar vriend, getiteld: X zegt… (ja, ik ga geen namen noemen natuurlijk!)

de tekst: dat ze er bijna is. Ze heeft een kleine omweg gemaakt.

hihi

geen tagline — vrijdag 09 april 2004 – 13.45 — tien reacties


Neusstukje

Maar als er dan een nieuwe machine komt, dan wil ik die liever boven, dan in de keuken waar hij de deur naar het balkon eigenlijk half blokkeert.

Enter George. Eerst gaan we naar de ijzerhandel op de hoek. Kruipolie kopen. En teflon tape. Terug naar boven. Kruipolie spuiten op de wasmachine-aansluiting, de wasmachinekraan, de stopkraan in de WC, en op de aansluiting van het kraantje boven. Stopkraan dichtdraaien. Stopkraan niet dichtdraaien. Stopkraan muurvast. Op zoek naar de hoofdkraan. De kruipruimte heeft meer weg van een gat in de gang. Je kunt er niet eens in kruipen. Het is een puinhoop in dat gat. Er ligt een stapel stoeptegels. Wat doen die daar? De kraan is verstopt uit het zicht en gaat maar met moeite dicht.

Wasmachineslang loswrikken. Kraan eraf schroeven. Kraan boven eraf schroeven. Niet dezelfde maat. Terug naar beneden, naar de ijzerhandel.

“Kijk,” zeg ik, en hou de wasmachinekraan omhoog. “Deze willen we zetten op waar deze zat (houdt kleine kraantje omhoog). En waar deze (de wasmachinekraan) zat, willen we de boel gewoon afsluiten.” Mij duizelt het al.

“Ah,” zegt de jongen van de ijzerhandel. “Da’s dan een halfduims neusstukje en een drie-achtste verloopstukje.” Ik hou van de jongens van de ijzerwinkel.

geen tagline — woensdag 07 april 2004 – 17.47 — vier reacties


Kdoink

Kdoink, zei mijn twaalf jaar oude wasmachine bij het ingaan van de laatste centrifugeronde. In no-time stond de keuken blank. Maar ik had niks in de gaten. Ik was er niet. De buurvrouw wel, en zij pakte een stapel oude schoonmaaklappen en veegde het water op.

Bij thuiskomst inspecteerde ik de afvoer. Maar die was niet verstopt. Hoe kon dat dan? De trommel draaide niet meer en leek uit zijn voegen. De motor deed het nog wel. Voorzichtig kantelde ik de wasmachine. Achterplaat eraf. Daar werd het euvel zichtbaar. Roest. De kuip was doorgeroest, de trommel er doorheengezakt.

Twaalf jaar was ‘ie, hij kwam van de Megapool. Ik dacht niet dat ik er nog makkelijk een nieuwe kuipgroep in zou kunnen laten plaatsen. En als je dat doet, in zo’n bejaard beestje, gaat het geheel vast niet lang mee.

Dus nu komt er een nieuwe. Dat dvd-systeem wordt dus wéér op de lange baan geschoven. Zucht…

geen tagline — woensdag 07 april 2004 – 15.02 — vier reacties


Kaart

Briefkaarten gaan bij mij onveranderd dezelfde weg: schrijven, postzegel plakken, tas.

En dan?

Dan kom ik er dus veel te laat achter dat ik die kaart op de bus had moeten doen. Zometeen ga ik er één posten die op 1 april al op de plaats van bestemming had moeten zijn. Die al een week in mijn tas zit, zeg maar.

Maar ik kan dat ook heel makkelijk vergeten, en hem volgende week weer uit mijn tas vissen…

geen tagline — dinsdag 06 april 2004 – 15.46 — vier reacties


Beestjes (4)

Hij lag bij de Albert Heijn, en ik kon hem niet laten liggen. Nemo. Die gaan we dus straks even fijn kijken, want nog niet gezien.

En verder heb ik vandaag een vraag. Die vraag luidt: wat vindt u eigenlijk van de Renault Megane. Want ik vind hem namelijk spuuglelijk. Alsof ze een te kleine bovenkant met een te harde klap op een te grote onderkant hebben gezet. Nee, ik vind het maar niks, die Megane. En het kopende publiek waarschijnlijk ook niet, want sinds een paar weken moet de Megane met verhoogde reclame-inspanningen aan de man gebracht worden met een boel trillende billen. Als een soort hedendaagse variant van de stoeipoes, gedrapeerd over de motorkap. Weerzinwekkend.

Maar dat vind ik dus. Overigens kan ik best tegen billen hoor, maar niet als goedmakertje voor een lelijke auto.

geen tagline — maandag 05 april 2004 – 20.04 — 25 reacties


Oewahhh — of: Lekker wakker worden met breedster

MSN:

(09:54:00) bob: Ha!

(09:54:05) bob: ik heb je verkracht! :)
Mijnkopthee:

update van Bob: Ik heb zonet Lijn verkracht, dus ik heb had ook nog twee eieren over!
Breedster inbox:

Ik wil aandacht!

Dag mammie!

Zo snel gaan die dingen. En dat allemaal terwijl ik lekker lag te slapen. De eieren zijn al weg, maar gezien het gedragspatroon van de mannelijke breedsterbugs komen er ongetwijfeld meer. U kunt zich hieronder aanmelden. Meldt u zich ook weer even af als u uit andere hoek een eitje toegeworpen krijgt? Oh, en bij meer belangstelling dan eieren kies ik zelf. Goed?

Update: dat is flauw. Als je iemand pakt die zelf niet genoeg energie heeft, ben jij je energie ook kwijt. Ik ben een female! Ik heb daar helemaal geen last van! Grom.

geen tagline — zondag 04 april 2004 – 14.45 — twaalf reacties


Lijn is boos

Lijn kijkt naar de herhalingen van nova en twee vandaag. Lijn kijkt naar Wouter. Wouter – we kunnen best van mensen vragen om in eigen land te leren lezen en schrijven. Dat is haalbaar – Bos.

Hallo Wouter! Denk je niet dat als die mensen in eigen land fijn naar school kunnen en aan hun toekomst kunnen bouwen ze naar dit kutland willen komen? Word eens wakker! Kijk hier eens naar alfabetiseringspercentages. Oh, en kijk ook eens naar percentages mensen die onder de armoedegrens leven van een dollar per dag. En geef Jeroen Pauw eens een schop als hij zegt dat een cursus makkelijk te doen is “voor vijf euro per uur.

“Ik heb een a-politiek log,” zei ik vanavond nog tegen — notabene — Hiram. Maar nu ben ik toch wel heel boos. En ik denk dat als mensen in eigen land kans hebben te leren lezen en schrijven en genoeg geld bij elkaar te verdienen om vijf euro per uur te betalen voor een cursus, ze hier niet eens zouden willen zijn. Want wie wil er nu wonen in een land waar je niet eens welkom bent?

geen tagline — zaterdag 03 april 2004 – 02.33 — zes reacties


Beestjes (3)

Het raarste beest dat ik zag onder water moet wel de zeekomkommer zijn. Een slang van — inderdaad — komkommerlengte, met aan de ene kant een ronde opening, en aan de andere kant tentakels die wel wat weg hebben van zo’n föhn met opzetstuk die een paar jaar geleden zo populair waren. Met die tentakels slurpt het beest sediment van de zeebodem naar binnen, en daar leeft ‘ie van. De stofzuiger van de zeebodem.


Erg leuk vond ik deze half-and-half chromisen. Kleine visjes. Familie van de anemoonvis. Heel bijzonder zijn ze niet, maar nadat ik in een boek had gelezen dat ze ook wel chocolate-dipped damselfishes worden genoemd, werd ik erg vrolijk als ik er weer eens een paar zag zwemmen.

geen tagline — vrijdag 02 april 2004 – 17.57 — drie reacties


Er moet nog zo veel gedaan gedacht worden

geen tagline — vrijdag 02 april 2004 – 00.54 — vijf reacties