Zenuwenpees ben ik

Ik heb heus geen hekel aan verhuizen hoor.

Verhuizen is de hel.

Dank aan iedereen die me deze afschuwelijke dag doorhielp.

Dank aan Stefan en Onno, die de hele dag doorbeulden.

Dank aan George en Breek, die de laatste loodjes veel minder zwaar deden lijken.

Dank aan Ivet, die me geruststelde, en er voor zorgde dat ik weer buiten alle staten raakte.

En natuurlijk dank aan Frans, want zonder Frans was ik de laatste maanden niet eens doorgekomen.

Met de volgende verhuizing wil ik niks meer te maken hebben, maar eerst blijf ik minstens vijftien jaar hier.

----- — vrijdag 31 december 2004 – 02.22 — geen reacties


In de olie

De vloer is in de olie. De nieuwe tafel ook. Vooral die laatste knapte daar erg van op. Wij zijn niet in de olie. Dat gaat morgenavond gebeuren.

Mag ik voorbaat de sjouwers van morgen bedanken voor het helpen bij de slechtst georganiseerde verhuizing van het jaar? En tegen de rest zou ik willen zeggen: morgen is het zover. Geloof het maar!

geen tagline — woensdag 29 december 2004 – 21.51 — eén reactie


Giro 555

Help slachtoffers aardbeving Azië

Ik gaf al 50 euro, dus hop! Storten! En meedoen woensdag donderdag, als je ook een weblog hebt.

----- — dinsdag 28 december 2004 – 21.06 — geen reacties


P(l)uk (van de) Pet(teflat)

Amsterdammers kennen de spotjes wel: van Puk, het uitzendbureau voor de daklozen. “Voor al die klusjes waarin je zelf even geen zin hebt.” Leuke spotjes zijn het, waarin een dakloze bij een militair voor de deur staat en zegt: “Papa, ik moet je wat vertellen…”. Of die waarin een shabby vent in een met veel antiek ingerichte directiekamer ontslaggesperekken voert.

Handig, dacht ik. Ik bel Puk. Want ik kan wel een paar sterke mannen gebruiken bij de verhuizing. Vroeger bracht mijn broer altijd een paar sterke mannen mee, maar dat is nu dus niet meer mogelijk.

Puk dus. Als je Puk belt, krijg je een antwoordapparaat aan de lijn: “Wij zijn er vanaf twaalf uur. Als het heel dringend is, spreek dan uw telefoonnummer in, dan bel ik u van huis uit wel terug.” Luister zelf maar, op 6391636. Maandagavond sprak ik in. Dinsdag eind van de middag sprak ik in. Inmiddels had ik de voor vandaag bestelde mensen al naar donderdag gezet. De Pukmevrouw belt maar niet terug. Naar die twee sterke mannen kan ik wel fluiten.

Ik hoop natuurlijk dat de Pukmevrouw gewoon op vakantie is, en vergeten heeft het antwoordapparaat in te spreken. Dat er niks ernstigs is. Maar een beetje vervelend is het wel. Wonen er toevallig nog mensen in de buurt die mij willen helpen tegen een karig loon van koffie, bier en pizza?

----- — woensdag 22 december 2004 – 17.30 — geen reacties


Theologie en heligenleer op de late avond

(02:23:49) c: en ik moet ook nog een sinterklaasgedicht schrijven voor de dag erna

(02:23:55) lijn: hahaha

(02:23:57) lijn: tsssk

(02:24:01) lijn: sinterklaas!

(02:24:06) lijn: 18 december!

(02:24:08) c: ja dat is allang voorbij

(02:24:12) c: ja :-)

(02:24:20) c: het lukte niet op de goeie dag

(02:24:23) lijn: hihi

(02:24:29) lijn: arme goedheligman

(02:24:31) c: we hebben het ook wel eens op 6 januari gevierd

(02:24:35) lijn: weet je wel wat je hem aandoet?

(02:24:42) c: we zeggen het niet

(02:24:50) lijn: maar hij ziet alles!

(02:24:58) c: je bent in de war met god

(02:25:05) lijn: nee man

(02:25:12) lijn: god bestaat niet, sinterklaas wel

----- — maandag 13 december 2004 – 02.43 — geen reacties


lijn gaat ook

Ik ga!

banner volgt

----- — vrijdag 10 december 2004 – 03.40 — geen reacties


Snif

We zijn, nog steeds, aan het klussen.

Al drie maanden roepen we dat we over twee weken gaan verhuizen. Maar er zit vooruitgang in: de laatste twee weken roepen we dat we volgende week gaan verhuizen. Ik vermeld dus ook nog maar even dat we volgende week gaan verhuizen (nee, echt!).

Ik zit hier in het holst van de nacht een mailserver te upgraden. Al sinds 6 uur vanavond. Maar nu is het bijna klaar. Of althans… ik heb nu de server zo ver dat ´ie niet steeds vastloopt als ´ie bij een FTP-install zegt: nu nog twintig minuten. Dat is namelijk twee keer gebeurd vanavond, en dat is erg frustrerend. Gelukkig bewaren ze hier ook flesjes wijn, waar ik er maar een van heb opengetrokken. Niet vergeten er morgen een nieuwe voor in de plaats te leggen.

Ik vraag me ook af of er hier nog wel iemand komt. En waarom er geen 50 reacties staan bij het postje hieronder. Zo ga je toch niet met een mamalijn om!

En last but not least: ik ben snipverkouden. Ook dat nog. Dat, gecombineerd met een feestje een kantoor lager vanavond, compleet met band-met-vaszingende-zangeressen, doet mijn humeur dalen tot een waar dieptepunt. Tijd om naar huis te gaan. Klaar of niet.

----- — vrijdag 10 december 2004 – 02.19 — geen reacties


Gefeliciteerd mamalijn!

Gisteren was mamalijn jarig. Gisteren was ik niet in het nieuwe huis. Dus gisteren had ik geen internet. Kon ik dus ook geen postje maken met Gefeliciteerd mamalijn! Dat was niet erg, want ’s avonds gingen we eten op een geheim adres, en mijn broertje zorgde voor transport van en naar het huis van mamalijn, dus ze had er geen omkijken naar.

Het eten was heerlijk, het gezelschap gezellig, de wijn zalig en de calvados appelig. Maar toch vind ik dat mamalijn groot op dit log moet staan.

Gefeliciteerd mamalijn!

----- — zondag 05 december 2004 – 16.30 — geen reacties