Charles

Charles In Kameroen werkte ik met Charles. Charles was een boomlange, hartelijke vent. Enorm eigenwijs. Ik vergaf het hem maar moeilijk dat hij, zodra ik op het vliegtuig naar huis zat, hij het zojuist geinstalleerde emailsysteem er domweg weer uittrok.

In Yaoundé nam hij me mee naar een lokaal visrestaurant. Zoeentje waarvan je moet weten, anders herken je het van de buitenkant niet eens. Je zocht er zelf je vis uit, die vervolgens schoongemaakt en geroosterd werd, waarna je hem met je handen oppeuzelde. Zo vers, en zo lekker, dat ik er nog vaak aan denk.

In Bamenda ritselde hij een deal met een lokaal bedrijfje, zodat we op hun satellietverbinding mee konden liften. Op zijn aanraden at ik ’s avonds N’Dolé, want hij vond het leuk dat ik het lokale eten wilde proberen. Op de terugweg gingen we langs zijn broer in Douala. De weg terug naar Yaoundé was druk en gevaarlijk. Doodsoorzaak nummer één voor SNV ‘ers te velde is nog altijd het verkeer.

Charles is aan dat lot niet ontsnapt. Op de weg van Douala naar Yaoundé sloot hij vanmorgen aan in de veel te lange rij van dodelijke slachtoffers van verkeersongelukken.

Bummer.

(foto’s hier)

Van de week maar een keertje n'dolé eten... — maandag 29 augustus 2005 – 12.55 — zes reacties


Gadgets! gadgets!

Was u in 1985 ook al zo gadgetverslaafd als nu? Ik ben bang dat mijn verslaving aan handige elektronische apparaatjes van later datum is.

Eén ding weet ik wel zeker: als ik in 1985 al gadgetverslaafd was geweest, was het met mijn conditie nu een stuk beter gesteld! Let op de ultrakekke Nokia Mobira Talkman.

“Someday we’ll all have phones as portable as the 11-pound Mobira Talkman. Until then, NTT is making things a little easier with the “Shoulder Phone””
engadget 1985

handig, zo'n mobiele telefoon! — donderdag 25 augustus 2005 – 16.08 — negen reacties


I'm special

“Met lijn, hadden wij geen afspraak om 9 uur? Alles ziet er zo verlaten uit.”

“Ben jij niet afgebeld dan? Oh nee, dat wilde ik zelf doen, had ik gezegd.”

Altijd fijn, zo’n persoonlijke benadering…

tsssk! — dinsdag 23 augustus 2005 – 12.02 — zes reacties


Geniepige griep

Zo-eentje die niet weggaat. Dat je na een paar dagen denkt: nu gaat het weer. En dan ga je boodschappen doen op de markt, en lig je de dag erna weer op apegapen.

Intussen heb ik alle vijf delen van de TH2GT2G trilogie uit, alle Harry Potters opnieuw gelezen, ben ik halverwege een stapel Bob Evers’ van Frans, en heb ik zin om tegen de muren op te rennen. Maar voor dat laatste heb ik dus geen energie. Misschien moet ik mezelf leren breien…

ploink ploink — dinsdag 16 augustus 2005 – 23.29 — zestien reacties


Meeste commentaar in juli

www.potverdikkie.nl (11)

blog.lachicamerengue.com/weblog (10)

www.timmietv.nl (6)

www.sneeuwblind.nl/weblog (6)

knurpslog.noblespirits.com (6)

www.rickdekikker.com (5)

log.komma.net (5)

www.ditadres.com (4)

openmind.rebbeltje.nl (3)

cockie.org (3)

www.morpurgo.nl (2)

www.majrim.nl/pivot (2)

www.flickr.com/photos/rickll (2)

www.duvekot.ca/eliane (2)

www.dezonschijnt.nl (2)

Casa alweer op 2! — maandag 08 augustus 2005 – 15.08 — negen reacties