Insluiper

Was net natgeregend tijdens het boodschappen doen. Kom je thuis, alles uit, iedereen te eten, droog en weer lekker warm. Helaas moest ik er nog een keertje uit met de regen: een vieze luier weggooien in de kliko buiten. Dus ik doe de achterdeur open, loop naar de kliko (die $@$#% niet geleegd is vandaag) en gooi de luier weg. loop terug naar huis en doe de deur dicht. Zie ik podverdikkeme een insluiper in huis. Het koste me nog wat moeite hem de uitgang te wijzen maar dat is toch gelukt.

Insluiper

heb hem het huis uitgejaagd. — vrijdag 25 augustus 2006 – 13.36 — negen reacties


Jonge beesten in Amersfoort

Aangezien ik een week alleen met de kinderen ben en het vandaag lekker weer was ben ik vandaag lekker naar de dierentuin in Amersfoort gegaan. Het was erg gezellig en m’n zoontje heeft heel veel gelopen buiten. Lekker! Vandaag weer eens gaan kijken bij alle jonge dieren. Sommige krijg je niet goed te zien omdat mamma’s meestal hun kroost goed afschermen van de boze toeschouwersogen-buitenwereld. Vandaag toch lekker het siamangjong gezien. Hij mocht zelfs af en toe alleen spelen. ‘t is een rothok om ze goed op de foto te krijgen maar een paar waren toch gelukt.

Siamang moeder & kind

De sneeuwuil (grobbebol volgens sommigen) is zo groot geworden dat ik hem moeilijk nog kon herkennen van de volwassenen.

Sneeuwuil

Verder nog een paar kamelen en een leeuwin die erg veel moeite deed om er goed uit te zien.

Kamelen

Leeuwin

Er is ook een panter tweeling die net pas te zien zijn. Ze waren zo druk aan het spelen in de schaduw dat ik ze wel goed gezien heb (zien er erg aandoenlijk uit) maar geen enkele foto was gelukt vanwege de lange sluitertijden en het niet kunnen stilzitten van de ravottende poezen.. Die komen een volgende keer wel. Belooft!

Beestenboel. ----- — woensdag 23 augustus 2006 – 23.10 — eén reactie


Murgh lijn

In de Noord-Indiase en Perzische keuken is het eten niet heet, maar verfijnd. Er wordt veel gebruik gemaakt van kruiden en room.

Vandaag had ik wel trek in iets verfijnd gekruids, maar de kookboeken zitten (nog steeds — oei oei) in een doos. Dus ben ik zelf maar aan het fabrieken geslagen. Een wonderwel geslaagd experiment, al zeg ik het zelf.

lees meer...

mjammie! — maandag 21 augustus 2006 – 23.13 — drie reacties tags: , ,


Rhesusaapje

Volgens mamalijn (die tevens mamabroer is) moest deze foto ook getoond worden. Het is een rhesusaapje in dierentuin Wissel.

Rhesusaapje

En vind jij em mooi. — zondag 20 augustus 2006 – 20.44 — eén reactie


Dierentuin Wissel (Epe)

Vandaag maar eens naar de dierentuin in Wissel/Epe gegaan met de kinderen (LET OP DIT IS BROER) omdat het lekker weer was. Dit was erg gezellig natuurlijk. De dierentuin is erg klein en ze hebben alleen kleine dieren. Al met al toch nog een paar leuke plaatjes geschoten, de kinderen uitgelaten en zelf eens lekker uitgerust.

Pelikaan

Ze hebben redelijk veel vogels,

Uil

Maar vooral toch aapjes (met echte Belgische snorren):

Aapjes met Belgische snor

En waren ook mamma-aapjes met vastgeklampte jongen maar een walibi in buidel vond ik toch wat mooier.

In de buidel

En de wasbeer vond ons ook wel spannend.

En wie ben jij?

Meer beesten hier! — zaterdag 19 augustus 2006 – 22.00 — drie reacties


Ik lijk wel gek

Ik ben vrij vandaag!

spot the looney... — woensdag 16 augustus 2006 – 07.45 — zes reacties


Wielwortels!

M’n dochter vindt worteltjes heeeeel erg lekker. Zo lekker dat ze als ze ze ziet in de supermarkt ze roept dat ze vanavond wortels wil eten. Gisteren aten we wortels en tot m’n verbazing wilde ze haar worteltjes niet eten… Wat was dat nu. Ze riep erbij “Ik wil wielwortels!” Wat zijn wielwortels… en toen viel het muntje: meeste wortels waren vrij dik en had ik dan ook doormidden gesneden. Dat zijn dan geen Wielwortels meer omdat ze niet rond zijn… tsssk. (NB: m’n dochter is nu 3 jaar en verzint aan de lopende band dit soort nieuwe woorden).

Omdat veel mensen de achterkant van Atlas wat “minder” vonden bij deze eens een print van de voorkant van Lijn’s favoriete langpootkonijn. Hij vond dat glimmende ding voor m’n gezicht erg interessant…

Yeah! I love the camera.

Je zou bijna denken dat ik een wielwortel voor hem had.

Eten eten eten... — zaterdag 12 augustus 2006 – 15.15 — acht reacties


Fit to continue

De truc bij endurance is dat je paard gezond en wel over de finishlijn komt. Daarom worden de paarden tijdens de wedstrijd steeds gecontroleerd: op kreupelheid, harstlag, ademhaling, doorbloeding, darmgeluiden en uitdroging.

Al die zaken moeten in orde zijn. Zoniet, dan is het einde oefening.

Onze eerste eerste wedstrijd is prima verlopen: Atlas kwam zo fit als een hoentje over de finish. Veel fitter dan ik. Paard kon nog wel een paar kilometer, degene die hard moet trainen voor de volgende wedstrijd ben ik (spieieieierpijn!).

Omdat ik kenningsmakingsklasse reed, zijn we niet officieel geklasseerd, maar we zijn binnengekomen met de derde tijd. Dat had nog beter gekund als we niet tien minuten te laat vertrokken waren en op de weg terug een stukje verkeerd gereden. Her en der is nog wel wat tijdwinst te behalen, en dan moet een snelheid van rond de 11 kilometer per uur er makkelijk inzitten.

Maar ach wat, het motto van de sport is To finish is to win, en dat is precies hoe het voelt. Op 2 september gaan we officieel starten om ook dan weer fit over de eindstreep te komen. Ik heb er nu al zin in!

De uitslag vind je hier en de foto’s staan hier.

Waar is het rode lint gebleven?

Op naar Holten! — dinsdag 08 augustus 2006 – 12.03 — dertien reacties


Maak je dromen waar

Endurance, dat lijkt me wel wat, schreef ik op 25 oktober vorig jaar.

Morgen start ik in de kenningsmakingsklasse van de Utrechtse Heuvelrugrit (probeer dat eens zonder haperen uit te spreken). Of eigenlijk vandaag, want het is al over twaalven.

Alles ligt klaar, de noodoproep morgenochtend is geregeld, voor als ik me verslaap, en ik zit klaarwakker op de bank.

En man, wat verheug ik me erop!

32 kilometer over de Utrechtse Heuvelrug — zaterdag 05 augustus 2006 – 00.02 — vijf reacties


Omdat een mens nooit genoeg langpootkonijnen op zijn log kan hebben of: wat spookt lijn tegenwoordig allemaal uit

Aanstaande zondag is de Utrechtse Heuvelrugrit, dus ‘t was hoog tijd voor een trainingsrondje.

Diana en Jo kwamen ons halen met de trailer. Het was voor het eerst dat ik Atlas inlaadde, maar alles ging van een leien dakje. Daar hoef ik me volgende week dus geen zorgen over te maken!

Op naar Hollandsche Rading, het startpunt van onze rit. Maak kennis met:

Atlas en lijnKeller Queen (Kelly) en Mariska


Banderas en DianaEn vervolgens in een rustig tempo over de Vuursche, richting Theehuis ‘t Bluk in Laren.Dan is het tijd voor een welverdiende pauze, met drinken voor iedereen en een sigaretje voor de meiden.Op de terugweg zijn we niet één, maar twee keer doornat gewoorden van een hoosbui. Leuk voor je opgewarmde spieren :(

35 kilometer over de Lage Vuursche — dinsdag 01 augustus 2006 – 13.20 — negen reacties