Sinbad the Sailor!

Op boing boing stond een pots over The 50 Greatest Cartoons of all Time (meer links aldaar). Geweldig. Kijk bijvoorbeeld naar Betty Boop and Minnie the Moocher. En. Nou ja. Nog een heleboel meer natuurlijk :)

Dat deed me weer denken aan de volgende tekenfilm:Deel 2 hier.
Mijn avond is weer goed!

got spinach? — donderdag 21 december 2006 – 23.02 — drie reacties


Gemengde berichten

Dat is nou goed nieuws. Al wist ik het allang natuurlijk.

Zo kan ik het ook! Extreme Photoshop makeovers.

29 Fouten in het Groot Dictee. Kutstreepjes. En harrypotterbrilletje, daar ben ik het gewoon niet mee eens. En bij Bacardi zullen ze breezer ook niet leuk vinden.

Zijn er nog mensen die hier lezen? En reageren? Zonder reacties is er namelijk geen bal aan, dat webloggen.

kom op! — donderdag 21 december 2006 – 13.03 — twaalf reacties


Bureaucrat of FlaccostreetGewoon, omdat ik het zo'n ge·wel·dig nummer vind.
MP3'tje hier.
Kijk ook naar A Deeper Shade of Soul (Live Pinkpop 1991) en Demagogue.

met dank aan Hille

the clock keeps tickin' 'n tockin', tockin' 'n tickin' — woensdag 20 december 2006 – 09.57 — eén reactie


Onbetaalbaar

:) — dinsdag 19 december 2006 – 18.03 — eén reactie


Ford Ka op het strand

Ik was te laat. Later dan modieus laat. Gewoon veel te laat.
Toen ik mijn auto parkeerde op het officiele parkeerterrein, zag ik haar auto niet staan. "Is ze er nog wel?" dacht ik. Maar op weg naar binnen zag ik haar auto staan. Beetje scheef, half op het strand.
Binnen was het gezellig. Met haar, en haar vriendin. Maar voor de rest was het een beetje saai. Dus we wilden door naar een andere tent, om lekker te dansen. "Oh," zei ze. "Iemand moet me wel even helpen met de auto. De voorwielen staan in het mulle zand, en ze hebben geen grip meer."
Dus met een man of zes werd gepoogd het Kaatje los te duwen. De wielen spinnend zonder grip. Vooruit, achteruit, niks werkte. Na 20 minuten klooien met planken, de wegenwacht (die komt niet), proberen de auto op te tillen, trok een kleine jeep de Ka weer op vaste grond. Gelukkig, want het was een graad of drie, en het waaide stevig.
We dronken nog wat. Om de behulpzame mannen te bedanken en om weer warm te worden. In de keuken bleek een langvergeten ex te werken. "Je bent niks veranderd." zei hij. Hij was wel veranderd. Rustiger. "Jij was niet leuk, toen." zei ik. Maar nu ging het beter met hem, en daar was ik blij om.

rare avond — zondag 17 december 2006 – 01.27 — geen reacties tags:


N80 met sip en voip

Nou, ik had dus een telefoon. Een hele erge dure Nokia N80. Een van de leuke dingen is dattie ook wifi heeft. Dan kan ik internetbellen met mijn xs4all voip-account, dacht ik.
Nou nee. Ik kon sip-instellingen invoeren, registreren met de sip-server, maar niet bellen. Er zit geen dialer in de N80. Fijn, als je een dure telefoon hebt :(
Dus ik googlen. De nieuwe N80 Internet Edition heeft wel een dialer applicatie. Het verschil met de N80 is een anders gekleurd frontje en andere firmware. Maar firmware vervangen kan fout gaan. En goed ook. En bovendien vreet Vista de drivers die je dan nodig hebt niet.
Maar ik wilde het toch. Dus hop, Vista er weer af, XP er op (wat een gedoe op mijn nieuwe Compaq, maar dat is een ander verhaal), een paar honderd megabyte downloaden, typenummer naar de telefoon flashen, firmware klaarzetten, telefoon aan de kabel hangen en een schietgebedje doen.
En het is gelukt :) Nu bel ik standaard via wifi en voip. Scheelt een berg geld, maar het leukste is natuurlijk gewoon dat het gelukt is. Hoera!

tring tring :) — donderdag 14 december 2006 – 20.27 — dertien reacties tags: ,


6 jaar, 10 maanden en 13 dagen

Maar we blijven vrienden.

... — maandag 11 december 2006 – 10.59 — acht reacties


Windows Vista

Ik kreeg dus een nieuwe laptop.
Daar moest windows op. En linux. En als er dan toch windows op moet, dan maar de nieuwste versie. Er is niks op tegen om bij te blijven, lijkt me.
En weet je wat? Het valt me reuze mee. Het ziet er 100 keer beter uit dan XP in elk geval, en voor een OS dat zwaar leunt op eye candy lijkt me dat wel belangrijk :)

Verder fijn:
- crasht veel minder dan XP (en ja, ik draai apps die XP kunnen crashen, totally)
- eindelijk, EINDELIJK draait een gewoon account met admin rechten niet langer als Administrator. Er zit een soort van sudo in Vista, zonder password weliswaar, maar toch: ingelogd als gebruiker, zelfs met adminrechten, kan een stomme malware applicatie in elk geval niet zomaar met je systeem aan de haal.

Minder:
- Nog steeds geen standaard encryptietools, zoals ssh.
- DRM
- Geen makkelijke mounts van iso-images. Al kan het zijn dat ik dat gewoon nog niet gevonden heb.
- Geen native ondersteuning voor openGL. That sucks!

Maar overall ben ik redelijk tevreden. Al blijft het windows natuurlijk. Doe mij maar linux :)

het andere OS is natuurlijk Fedora Core 6 — dinsdag 05 december 2006 – 03.12 — zes reacties


Mamalijn is jarig

Gefeliciteerd mamalijn!

dat kun je wel zien dat is zij... — maandag 04 december 2006 – 08.53 — vijf reacties