... en weer thuis :(

Nou. Lopen gaat prima. Plat liggen ook.
Maar zitten; dat gaat dus niet. En het enge is: mijn rechterbovenbeen begint te tintelen. Er zit dus iets klem als ik zit.

Morgen foto's. De oude foto's liggen dan ook voor me klaar bij het röntgenarchief van het AMC, en dan maar zien wat er veranderd is de afgelopen acht jaar.

Zei ik al dat ik het eng vond?

letterlijk de kriebels — maandag 21 mei 2007 – 17.01 — zeven reacties


Weer aan 't werk

Gisteren veel gedaan (waarover later meer), en hoewel ik aan het einde van de avond veel last had; heeft m'n rug zich toch goed gehouden, vind ik.
Nu staat er een voetenbankje voor me klaar onder m'n bureau (hoera!), in mijn tas zit een voorraadje diclofenac, ik heb prima geslapen vannacht, dus we wagen het erop.

Maar nu eerst: email!
email

Ik word in elk geval niet vergeten ;) — maandag 21 mei 2007 – 08.17 — twee reacties


Limburg

Een weekje ertussenuit, heerlijk!

Dit was om de hoek waar we zaten:

Jong ding

Gans

Wat is dat daar?

img_5728.jpg

Mama

Het uitzicht

EN wat heb jij gedaan? — vrijdag 18 mei 2007 – 23.03 — eén reactie


't Is ook (niet) altijd hetzelfde liedje

Ik lig in bed.
Ik verveel me dood.

De dokter gaf me diclofenac (hier meer in het engelsch) en diazepam (meer (u weet wel, Mother's Little Helper)) en morgen moet ik foto's laten maken van mijn rug, om 8 jaar na dato maar eens te kijken hoe het nu eigenlijk is met de kapotte wervels.

Tijd voor een nieuwe verslaving dus. Nee niet de valium, maar last.fm. Ik ben er lekker op tijd bij, ik weet het, maar ik heb ook nog maar sinds een maandje een iPod, dus dat verklaart een hoop. Ik luister, ik klik, ik ontdek. Nieuwe muziek, oude muziek, vergeten muziek, obscure muziek, fijne muziek, muziek om over te slaan, en nog meer muziek. En hoe meer ik luister, hoe meer er straks te ontdekken valt.

En het mooiste: als ik straks weer mobiel ben (Ja Graag!!! Ik vlieg tegen de muren op hier), dan zorgt de nieuwe beta van de last.fm software er voor dat als ik m'n iPod sync, die liedjes ook fijn in mijn beluisterde tracks terechtkomen. Om maar eens een ouderwetsch woord te gebruiken: woot!~


daar zit muziek in! — maandag 14 mei 2007 – 19.38 — negen reacties


Het leven is kut en ik voel me ook al niet zo lekker

Het goede nieuws is dat ik eindelijk moe ben, 's avonds.

Het slechte nieuws is dat mijn rug zó in puin ligt (waarom? ik weet het niet!) dat ik lig te janken van de pijn. Ik ben al drie keer in slaap gevallen om even later weer wakker te worden. Van de pijn, ja.
Dat mijn neus verstopt is, ik me de hele dag al duizelig en oververhit voel, ik lig te zweten als een otter en al veel te veel Aleves naarbinnen heb gepropt vandaag; ach, een kniesoor die daar op let.

Ik kan me in alle eerlijkheid niet eens herinneren wanneer die rug voor het laatst zo opspeelde. Gelukkig voelde ik het vrijdag al aankomen en heb ik voor morgenavond een extra afspraak bij de fysio gemaakt. Over drie uur en een kwartier gaat de wekker. Fijn.

bweuh — maandag 14 mei 2007 – 02.40 — tien reacties


Stormy Weather

M'n zonnebril kan ik wel thuislaten vandaag.

en nu maar hopen dat de files meevallen — vrijdag 11 mei 2007 – 06.45 — eén reactie


When love comes to town

Ergens dit jaar komt het moment dat er meer mensen in steden zullen wonen dan op het platteland.
The Economist heeft een artikel over de geschiedenis van het fenomeen stad.

Ooit studeerde ik voor geograaf; en als ik dit lees, weet ik weer waarom :)

... — dinsdag 08 mei 2007 – 10.15 — eén reactie


Slaap lijntje slaap

Sinds ik in Houten werk en 's ochtends over de A27 naar mijn werk moet, sta ik vroeg op. Niet dat ik van vroeg opstaan hou, integendeel, maar als ik na 7 uur vertrek, weet ik zeker dat ik nergens harder kan rijden dan 50 kilometer per uur, en da's wel een heel frustrerende manier om je dag te beginnen.

Dan maar liever vroeg op.

Dat lukt wonderwel goed. Elke dag om 5.55u gaat de wekker, en meestal ben ik 20 minuten later wakker genoeg om uit bed te stappen en mezelf in een heel langzaam tempo klaar te stomen voor de dag die komen gaat. Mensen die me goed kennen, vallen van hun stoel als ze dit horen, maar zelf ben ik er nog het meest verbaasd over.

De andere kant van het slaapverhaal speelt zich 's avonds af. Als je om 6 uur opstaat, moet je toch ook wat eerder naar bed. Dat gaat minder goed. Voor middernacht is so wie so uitgesloten, en als ik eerlijk ben, slaap ik nooit rond die tijd. Da's lastig, want 6 uur slaap per nacht is toch wel het absolute minimum.

Maar nu! Aan de Universiteit van Wisconsin-Madison hebben ze er wat op gevonden. Een machine die je in drie uur net zoveel slaap geeft als in een volle nacht van 8 uur. Uit het artikel: A device worn on the head could in squeeze the benefit of eight hours' sleep into just two or three hours.

Dat apparaat, dat moet ik hebben :)

daar buiten loopt een schaap! — maandag 07 mei 2007 – 16.08 — vijf reacties


Droefenis op een regenachtige dag

Treurnis alom met de 25 hartbrekendste liedjes ooit (via digg).
En droevige liedjes zitten er zeker bij. Al mis ik I Want You van Elvis Costello, You and I van de Paladins en Lucky van Radiohead (al staat er wel een ander treurig liedje van Radiohead in de lijst, en zijn niet alle Radiohead liedjes treurig).

En als ik even nadenk kom ik vast op nog treuriger titels. Trouwens best lekker, die regen.

(edit: liedjes tot aanstaande donderdag 11.45u in de jukebox)

het leven is geen krentenbol — maandag 07 mei 2007 – 01.29 — geen reacties


Botte overwegingen in de vroege ochtend

Wat ik dus niet snap hè?
Die "nieuwe" oogpotloodjes. die hebben een punt die gevat zit in een soort plastic ding.
Hoe slijp je die dingen in Godsnaam?

zomaar proberen lijkt me ook weer zo wat — vrijdag 04 mei 2007 – 06.52 — zes reacties


The Sweet Escape

Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat Gwen Stefani. Ik haat...

lijn is niet dol op Gwen Stefani — woensdag 02 mei 2007 – 15.44 — tien reacties