Maar wat dan?

Die N96 hè? Dat werd 'em dus niet. Geweldig toestel. Kan alles. Echt alles, een halve dag lang. Na die halve dag is de batterij leeg en als er dan geen stopcontact met oplader in de buurt is, ben je mooi het haasje.

Dus de N96 ging terug. Dat heeft nog wat voeten in aarde, bij T-Mobile. Je kunt namelijk niet zeggen: ik vind mijn nieuwe telefoon ruk, maar mijn contract prima. Nee, je kunt alleen van je telefoon af door het hele zojuist van Orange naar T-Mobile vernieuwde contract te ontbinden. Dan de telefoon terugsturen (aangetekend), en natuurlijk werken de afdelingen niet goed samen, dus na een paar dagen doet je Orange-simkaart het alsnog niet en is die van T-Mobile geactiveerd. Enfin, da's allemaal geregeld (al ben ik benieuwd wat er met de 100 euro beltegoed gebeurt na deze providershuffle) en ik bel weer even met een 6230i.

Maar nu! Wat moet ik nu? Ik weet het bij God niet. Uiteraard wil ik bellen en sms'en. Ik wil UMTS en WiFi. En ik wil GPS (en TomTom 7). Oh, en een camera, met flits als het even kan. De iPhone valt af: ik wil niet vastzitten aan een abonnement van twee jaar, al vind ik 'em nog steeds om te kwijlen. Er zijn mooie kleine Windows Mobile foontjes van HTC enzo, maar het idee dat ik Windows ga draaien, op een mobiel nog wel, is nog een brug te ver.

Kortom: ik weet het niet. Misschien neem ik wel een sim-only en bel voorlopig gewoon door met m'n antieke nokiaatje. Of... of...

wat zal lijn aan de lijn houden? — dinsdag 30 december 2008 – 13.21 — negen reacties tags: ,


Let's call it a blog

Af is het nog lang niet... wel werkbaar. Dus lijn zegt: "Let's call it a blog" en flikkert de nieuwe versie van lijn logt/PivotX cyberspace in.

en de webdesigner, hij prutste voort — maandag 29 december 2008 – 16.17 — vijf reacties tags: ,


Gepruts

Dus ik had wat tijd over.

Wat doe je dan? Je website omzetten naar PivotX. Bijna uit beta, gloedjenieuw, want geheel herschreven, en tegelijkertijd oud en vertrouwd.
Eerlijk gezegd heb ik nooit echt kunnen wennen aan Wordpress. Te anders, te veel php in de templates, te omslachtig... Begrijp me niet verkeerd, veel fouts valt er niet te ontdekken aan Wordpress, maar 't is gewoon geen Pivot.

Pivot dus. PivotX, als ik het helemaal correct opschrijf. Bob en team hebben er wat moois van gemaakt, en ik ben happy. Want 't werkt als vanouds. Ik frot templates inelkaar als een razende, schrijf er wat snippets bij, en alles gaat van pomtidom en ladida.

En ik neem natuurlijk veel te veel hooi op mijn vork. Want dit wil ik zus en dat wil ik zo, dat ene dingetje wil ik net even anders, en als ik dat dat volgens de regelen der kunst wil doen, moet ik niet even snel de code aanpassen, maar gewoon een nette extension schrijven. Mijn html en css moeten kloppen en valideren, de jukebox moet netjes verwerkt worden in 't systeem, in plaats van een los stuk code te zijn, de youtubefilmpjes moeten allemaal verkleind, de moblogjes moeten ook netjes popuppen, alle thumbnails moeten opnieuw gemaakt worden zodat ze in de nieuwe lay passen, de wordpress-importer moet aangepast worden aan de mijn wordpress-database en eigenlijk is de database van oude postjes een griezelige puinhoop als je naar de markup gaat kijken, dus dat moet ook opgeschoond.

Kortom, ik ben nog wel even bezig :)

pomtidom en ladida — maandag 22 december 2008 – 11.20 — vijf reacties tags: , ,


Pixelpipe

En toen had ik een probleem...

Toegegeven, het was een luxeprobleem. Na ruim twee jaar een N80 (een N80i zelfs, na wat klooien, en un-branden en flashen) en een paar maanden een 1600 (yay! een telefoon waarmee je alleen kunt bellen!), zit ik nu al een kleine week te spelen met een funkelnagelneue N96. Letterlijk te spelen, want er draait al een MSX-emulator op, en ik bijt mijn tanden stuk op Eggerland (met dank aan het vriendje).

Het grappige was dat ik de 1600 niet eens zo erg vond. Toegegeven, het lettertype was vreselijk, en dat maakte navigeren door m'n sms'jes een beproeving, maar een klein apparaatje dat een week of langer doet met z'n batterij (zelfs met intensief snoozen elke ochtend) en doet wat 't moet doen — bellen en sms'en — is zo slecht nog niet. Het grote gemis was de afwezigheid van een camera. Na een paar jaar fotofoons raak je er sluipenderwijs aan gewend dat je altijd en overal even een plaatje kunt schieten.

Enter de N96 met 5 megapixels. Die maakt best leuke plaatjes. Dus ik wilde wel weer mobloggen ook. Zoals ik dat gewend was: uploaden naar flickr en het resultaat vervolgens weer laten zien op m'n weblog. Maar — en daar komt dus eindelijk dat probleem om de hoek kijken — het Share Online flickrprofiel in m'n telefoon heeft dus geen ondersteuning voor tags. Zelfs niet voor een standaard tag als "mobog." Nu kan ik natuurlijk plaatjes uploaden en die vervolgens vanuit mijn browser editen op de flickr-site, maar zeg nou zelf: dat haalt toch een beetje de sjeu van het mobiele posten af.

Fast Forward: google, Share Online beta 4.0, automatische taggers, OVI... Niets. Niet handig, niet werkbaar, niet doen-wat-het-moet-doen.

Tot ik pixelpipe tegenkwam. Pixelpipe post naar alles: flickr, Picasa, zoomr, facebook, TwitPic, email, enfin, kijk op de site en zie de andere 20 opties. Na registreren op de site kun je met je telefoon een profiel voor Share Online downloaden, dat wél tags ondersteunt (en ze nog opslaat ook). En ik kan nu in één keer posten naar flickr en hyves (via email). En als lijn logt v6 (ofzo) klaar is, ook direct naar m'n weblog. Dan wordt mobloggen weer mobloggen, en niet langer een flickr-include.

Nou ja. En daar word ik dus blij van.

lach eens naar het vogeltje! — woensdag 10 december 2008 – 10.32 — drie reacties tags: ,