Damages

En meer Damages, dit keer in bed. Stomme griep, ik ben 't zooo zat!

— zaterdag 31 januari 2009 – 19.50 — geen reacties


Cool iPhone appje: CallMe

Voor jailbroken iPhones... CallMe laat je je veelgebelde nummers als icoontje toevoegen op je springboard. Handig!

— vrijdag 30 januari 2009 – 12.39 — drie reacties


kerkstraat

— woensdag 28 januari 2009 – 19.07 — geen reacties


lijn

— dinsdag 27 januari 2009 – 09.39 — geen reacties


Amstelkerk

— zondag 25 januari 2009 – 16.19 — geen reacties


C'est en panne

— vrijdag 23 januari 2009 – 10.15 — twee reacties


Lost downloaden...

— donderdag 22 januari 2009 – 15.50 — geen reacties


I love Alaska

August 4, 2006, the personal search queries of 650,000 AOL (America Online) users accidentally ended up on the Internet, for all to see. These search queries were entered in AOL's search engine over a three-month period. After three days AOL realized their blunder and removed the data from their site, but the sensitive private data had already leaked to several other sites.

Dit is de trailer. Kijk ook naar de rest van de filmpjes op http://www.minimovies.org/documentaires/view/ilovealaska

— dinsdag 20 januari 2009 – 23.17 — geen reacties tags: , ,


iPhone

Omdat de N96 me helemaal niet beviel, leverde ik hem in. Om vervolgens de hele Google Shuffle weer eens te dansen, op zoek naar een telefoon die wel voldeed aan m'n eisen en daarbij niet na een halve dag al leeg was.

Dat was nog geen sinecure. Aan de ene kant is er simpelweg te veel keus, aan de andere is er, behalve de toevoeging van GPS aan de duurdere modellen, de laatste tijd niets revolutionairs gebeurd op smartphonegebied, en is het dus kiezen uit een grote grijze berg telefoons die allemaal wel wat kunnen, maar geen van allen overtuigen.

De iPhone had ik eigenlijk afgevoerd van m'n lijstje. Vanwege de 2mp camera, de afwezigheid van een fatsoenlijke TomTom(kloon) en ik heb al een iPod (voorgaande zinsconstructie speciaal ingevoegd voor zero). Maar eigenlijk was alles wat ik hoorde op m'n verzuchting wat ik dan in hemelsnaam moest uitkiezen: "Neem de iPhone!" Vaak vergezeld van zinsnedes als "Ik had het ook niet verwacht, maar 't is echt de fijnste telefoon die ik ooit gehad heb," of: "Ik hoefde niet zo'n hip ding, maar hij doet wat ik wil en alles werkt gewoon." En dat van mensen die ik vertrouw, op gadgetgebied dan. Dus ik maakte het rekensommetje met de plussen en minnen: de 5mp camera die je nu ziet op veel modellen, heb ik die nu echt nodig? Ik ben toch al aan het sparen voor een digitale SLR. En de 5mp van de Nokia had dan wel een flitser, maar produceerde in het donker alleen bedroevend slechte foto's. En TomTom... ach... sinds ik een hevig veryupte binnenstadbewoner ben, zit een auto er voorlopig toch niet in (zes jaar wachttijd voor een parkeervergunning - als je een kenteken kan overleggen bij de aanvraag).  Voor die ene keer in de maand dat ik in een Greenwheelsje kruip op weg naar een onbekende bestemming, voldoet m'n oude Palm met TomTom 5 en het altijd aanwezige stratenboek in de rode Peugeot 107 prima.

Eigenlijk was ik dus om.

lees meer...

lijn gaat overstag en koopt een iPhone — dinsdag 20 januari 2009 – 19.54 — zeven reacties tags:


op weg naar widexs

— dinsdag 20 januari 2009 – 09.56 — geen reacties


... en weer naar Helsinki

vrijdag issie weer thuis :)

— maandag 19 januari 2009 – 17.48 — geen reacties


Poken

— maandag 19 januari 2009 – 12.23 — eén reactie


Amstelkerk

— zaterdag 17 januari 2009 – 18.25 — geen reacties


De kerstboom staat er nog steeds

planten gaan bij mij altijd dood, dus nu deze groeit, kan ik het niet over mijn hart verkrijgen 'em weg te gooien...

— zaterdag 17 januari 2009 – 15.40 — eén reactie


flightstatus

— zondag 11 januari 2009 – 20.15 — twee reacties


Het huis voor mezelf

Ik heb net m'n vriendje op 't vliegtuig naar Helsinki gezet. Vrijdag is 'ie weer terug.

Dat betekent dat ik een week lang kan eten wat ik wil, kan luisteren wat ik wil, de baas ben over de afstandsbediening, dwars over het bed kan liggen, geen troep achter z'n kont op hoef te ruimen...

Heerlijk, zou je zeggen. Maar iets zegt me dat ik het helemaal niet zo heerlijk ga vinden.

een beetje stil is het wel — zondag 11 januari 2009 – 18.12 — vier reacties


Wuthering Heights

Met ultrakekke jaren '70 video! Woei!

— zaterdag 10 januari 2009 – 18.56 — geen reacties tags: ,


Kaasfondue (2)

Het blijkt dat mensien hier vooral terechtkomen als ze googlen op kaasfondue. Dat moeten volhardende zoekers zijn, want ik vind mezelf niet terug bij de eerste 50 resultaten...

Het eerste zoekresultaat is de website van Brambring, een uitgebreide site, met een goed basisrecept en heel veel variaties. En wat lees ik daar?

Binden
Binden is niet alleen om de fondue dikker te maken, maar ook om te voorkomen dat de kaas en de wijn uitelkaar vallen. Water en vet mengen niet van nature. Afhankelijk van de vetheid van de kaas kan het zijn dat je wat extra maizena nodig hebt, maar probeer het dan steeds met kleine beetjes, anders krijg je een kaasklomp, geen fondue.

Dat komt me een beetje bekend voor...

Bind het geheel met het maizenapapje. Dat is niet om de fondue dikker te maken, maar om te voorkomen dat de kaas en de wijn uitelkaar vallen. Wijn en vet mengen niet van nature. Afhankelijk van de vetheid van de kaas kan het zijn dat je wat extra maizena nodig hebt, maar probeer het dan steeds met kleine beetjes, anders krijg je een kaasklomp, geen fondue.

Ah ja! Dat schreef ik zelf! Niet zo netjes van Brambring, dat is toch een klein smetje op een verder prima verzorgde site. Ik stel voor dat ik ter compensatie een lekker kaaspakket krijg (geen blauw graag) om daar een overheerlijke fondue van te maken :)

van de week toch maar weer eens maken — zondag 04 januari 2009 – 17.29 — zes reacties


Amstelkerk

— donderdag 01 januari 2009 – 20.20 — geen reacties


When the Day breaks

— donderdag 01 januari 2009 – 18.33 — geen reacties tags: